Witches Sisterhood

Družbena odgovornost,
trajnost in lokalna izdelava

Oblačila, ki jih ustvarjam so na vseh ravneh prepletena z mojim osebnim življenjem, so odraz vseh zanimanj in raziskovanj, inspirativnih ljudi ki sem jih srečala in ki so se me dotaknili na moji poti, notranjega doživljanja in osebnega stila v določenem obdobju. Prav vsak kos ima svojo zgodbo in v največje zadovoljstvo mi je, ko se ta zgodba preplete z osebnimi zgodbami žensk, ki nosite moja oblačila.

Raziskovanje pogansko šamanske tradicije naših prednikov in arhetipa čarovnice ima v mojem življenju prav posebno mesto, ki je tesno povezano tudi z mojo družinsko zgodovino linije zdravilcev. Ko sem to povezavo prvič prelila na oblačila, se mi je to zdelo celo provokativno, nisem si predstavljala, da obstaja toliko žensk različnih starosti in profilov, ki se s tem lahko povežete. Navdihnile ste me, da sem po dveh edicijah tako imenovanih “čarovniških majic” ustvarila znamko Witches sisterhood.

Oblačila,
ki opolnomočijo

Ekološka blagovna znamka Witches Sisterhood v ospredje postavlja starodavno arhetipsko dušo čarovnice v preobleki današnje ženske, ki težko ubeži hitremu tempu sodobnega življenja, lahko pa skozi dnevne rituale poišče kotiček samo zase, v katerem se ustavi in obnovi svoje moči.

Oblačilo na ta način služi tudi kot opomnik za dnevni ritual in kot sredstvo, skozi katerega ohranjamo stik s seboj.

Poudarek je na potiskih, na ekoloških materialih, na zgodbi, na “body positivity” odnosu do telesa, na tem, kje in kako oblačila nastajajo in kakšne občutke vzbujajo v nas.

Za sodobne čarovnice

Sodobna čarovnica zagotovo ni »pridna« in ne naredi vse kar se od nje pričakuje, da bi ugajala in zadostila standardom okolice, raje neutrudno in strastno išče živost in sočnost znotraj sebe, kljub morebitnemu nesprejemanju od zunaj.