Witches Sisterhood

Witches
Sisterhood

Witches sisterhood sedaj najdete na samostojni spletni strani.

Oblačila, ki jih ustvarjam pod znamko Witches Sisterhood so na vseh ravneh prepletena z mojim osebnim življenjem, so odraz vseh zanimanj in raziskovanj, inspirativnih ljudi ki sem jih srečala in ki so se me dotaknili na moji poti, notranjega doživljanja in osebnega stila v določenem obdobju. Prav vsak kos ima svojo zgodbo in v največje zadovoljstvo mi je, ko se ta ta zgodba preplete z vašo.

Raziskovanje pogansko šamanske tradicije naših prednikov in arhetipa čarovnice ima v mojem življenju prav posebno mesto, ki je tesno povezano tudi z osebno družinsko zgodovino. Ko sem zgodbo o čarovnicah prvič prelila v oblačila, si nisem predstavljala, da obstaja toliko žensk različnih starosti in profilov, ki se z njo lahko povežete. Navdihnile ste me, da sem po epizodi ustvarjanja “čarovniških majic” ustvarila samostojno znamko Witches sisterhood, ki jo sedaj najdete na spletni strani: witchessisterhood.com

Witches Sisterhood

Oblačilo, ki te spomni na tvoj dnevni ritual

Ekološka blagovna znamka Witches Sisterhood v ospredje postavlja starodavno arhetipsko dušo čarovnice v preobleki današnje ženske, ki težko ubeži hitremu tempu sodobnega življenja, lahko pa skozi dnevne rituale poišče kotiček samo zase, v katerem se ustavi in obnovi svoje moči.

Oblačilo na ta način služi tudi kot opomnik za dnevni ritual in kot sredstvo, skozi katerega ohranjamo stik s seboj.

Poudarek je na potiskih, na ekoloških materialih, na zgodbi, na “body positivity” odnosu do telesa, na tem, kje in kako oblačila nastajajo in kakšne občutke vzbujajo v nas.

Conscious, sustainable & magical

Feel the fabric, pay attention to

how your body responds touching it,

sense the story behind,

what feelings stear in you?

Let the garment to reminds you of

your daily rituals.

Witches Sisterhood

O materialih

Vsi materiali, ki jih uporabljam, so ekološkega izvora, z vsemi potrebnimi certifikati, kar zajema tudi to, da proizvajalci dobijo pravično plačilo in da delajo v urejenih delovnih pogojih, hkrati pa se pri proizvodnji ne uporabljajo škodljiva barvila in druge kemikalije, ki dražijo kožo in onesnažujejo okolje.

Ekološki bombaž s certifikatom GOTS, ki predstavlja najvišji standard kakovosti nad predelavo ekološkega tekstila, nadzoruje uporabo pesticidov, formalcehidov in drugih škodljivih kemikalij. Vse uporabljene snovi morajo ustrezati zahtevam glede toksičnosti in bio razgradljivosti, odpadna voda pri postopkih pridelave pa se mora očistiti v čistilnih napravah. 

Certifikat GOTS zagotavlja, da pridelovalci izpolnjujejo socialne standarde (predpisane z ILO normami), kar se mi zdi izjemno pomembno. Majčke so izdelane v Sloveniji, natančneje v Celju, v družinskem podjetju z dolgoletno tradicijo.

Join the community, use #witchessisterhood