UTELEŠENA

Cikel ženskih krogov

6 tedenskih srečanj v zaprti skupini

Vabljena v izkušnjo sestrske povezanosti, kjer si videna, slišana, sprejeta in podprta. Kjer se Duša nahrani. Kjer skupaj potujemo v globine, opuščamo stare vzorce in se širimo v lepoti tega kar smo.

Vabljena v prostore Templja, v prostore Ženske duhovnosti. Odstirale bomo misterije, ki se skrivajo v tvojem telesu. Objemi, začuti in na novo spoznaj svoje telo. 

Vabljena na potovanje odkrivanja ženske moči, lepote in izžarevanja. Dovoli, da te izkušnja obogati.

Struktura krogov

1.SREČANJE: Srečanja z arhetipom Mame, odnos do cikličnosti in negovanja, ustvarjanje posode za našo nadaljnjo transformacijo

2.SREČANJE: Telo kot tempelj, spoznavanje ženskih praks utelešenja, srečanje z arhetipom Svečenice, poglobljena izkušnja Sestrstva

3. SREČANJE: Srečanje z arhetipom Bojevnice, Ustvarjalka/Ohranjevalka/Uničevalka, soočanje s kolektivnimi in osebnimi ranami, ki so zaznamovale naše žensko telo. Pogledale bomo kaj so nam predali predniki, ritual spuščanja in preobražanja

4. SREČANJE: Srečanje z arhetipom Ljubimke, utelešenje lepote, senzualnosti, užitka, ženstvenosti. Izmenjava oblačil

5. SREČANJE: Srečanje z arhetipom Divje ženske, Čarovnice in Modre ženske, pogledale bomo, kako se intuicija izraža skozi telo in kako se jo učiš poslušati

6. SREČANJE: Srečanje s Kraljico, notranji steber, mreža podpore, integracija in praznovanje

Zakaj fokus na Telo?

Negativna telesna samopodoba nima povsem nobene povezave s tem, kako naše telo izgleda, saj izhaja iz ponotranjenih občutkov, ki smo jih bodisi podedovale skozi družinsko zgodovino ali pa smo jih prevzele iz okolice. Ker smo na vsakem koraku bombardirane z idejo, kakšna naj bi bila edina zaželena telesna oblika to ni povsem nič presenetljivega.

V kabini za preoblačenje sem leta opazovala ženske, kako smo naučene svoje telo skritizirati zaradi vsake najmanjše “nepopolnosti”, se opravičevati zaradi strij ali odvečnih kilogramov in se primerjati z nedosegljivim lepotnim idealom. Na ustvarjalnih delavnicah za mlada dekleta, ki sem jih vodila, se je dogajalo podobno. Vedno znova me je zbodlo, saj sem sama v njih videla toliko lepote, poguma, nežnosti, subtilnosti, očarljivosti …

Skozi odnos do našega telesa se kaže odnos, ki ga imamo do sebe. Skozi telo smo se učili ljubezni do sebe in skozi telo lahko to preoblikujemo. 

Telo je portal do naše kreativnosti, intuicije in užitka, vendar se moramo najprej soočiti z ranami, ki nam preprečujejo, da bi to v polnosti začutile.

Tudi sama sem potovala skozi svoj proces luščenja vzorcev, ki so mi preprečevali izkušnjo radostnega bivanja v lastnem telesu. Na poti sem odkrivala tako bolečine kot zakladnice ekstatičnosti, užitka in globoke notranje polnosti.  Kar sem se naučila je, da do njih lahko dostopamo edinole skozi polno utelešenost.

Racio, ne glede kako pomemben aspekt nas je, se rad zapleta v svoje zgodbe in sodbe. Dandanes mu namenjamo veliko časa in prostora, medtem ko nam manjka prostorov, kjer v ospredje povabimo mitsko poetični, arhetipski, čuten in čuteč, včasih prvinski del nas. To je prostor, znotraj prostora in časa, kjer si že Popolna.

 

Kako izgleda srečanje znotraj ženskega kroga?

Gre za vodeno izkustveno doživetje, za Ritual, znotraj katerega soustvarjamo z arhetipi, raziskujemo prakse utelešanja, plešemo, delimo izkušnje in skupaj meditiramo. 

Če česarkoli ne boš želela je to popolnoma v redu, cilj je da ustvarimo varen prostor, kjer smo sprejete in kjer se lahko na nežen način dogaja preobrazba.

Izkušnja sestrstva

Skozi proces bomo enakovredno potovale skupaj, vključno z mano. V Krogu smo vse enake, vsaka izkušnja je unikatna, dragocena, predvsem pa je doprinos, da se iz nje vse nekaj naučimo. 

V krogu se ne ukvarjamo s tem, kakšne so naše vloge v vsakdanjem življenju, saj vidimo onkraj njih. 

Tukaj smo prisotne kot priče druga drugi, pri čemer ni potrebno ničesar spreminjati ali popravljati.

Gre za skupno raziskovanje našega odnosa do telesa, skozi proces, v katerem smo vse enake, vse spoštovane,  nobena izkušnja ni pomembnejša od druge in kjer so dovoljena vsa čustva.

Globoko spoštujemo integriteto vsake posameznice, zato s svojimi idejami o tem, kako naj bi  stvari izgledale ne posegamo v njeno doživljanje. Ne prekinjamo in ne dajemo nasvetov ali komentarjev, razen če nas katera izrecno prosi za to.

V krogu smo pristine v svoji osebni avtoriteti, če katare izmed praks ne začutimo, preprosto ne sodelujemo.

Kaj lahko pričakujem?

Ne verjamem v instantno rast, zato ti ne morem obljubiti, da boš po naših srečanjih vsa razsvetljena in da bodo izginile vse tvoje težave. Verjamem pa v zdravilno moč podpornega ženskega kroga, ker sem jo izkusila. Sama lahko narediš veliko, a ničesar pa ne more nadomestiti podpornega kroga sester, ki ti pomagajo “držati” energijo.

Dejstvo je, da nam dandanes manjka prostorov, kjer bi se ženske srečevale v “ritualnem” okolju, kjer se naša osebnost umakne v ozadje in damo prostor svoji duši. Vem, kako sem sama hrepenela po tovrstnih izkušnjam, po prostorih, kjer se srečujemo izven vsakdanjih vlog. Prostori Templja so bolj kot karkoli nahranili mojo žensko dušo. Obljubim ti lahko, da boš imela v praksi priložnost izkusiti, kaj to pomeni. 

Lahko ti obljubim tudi, da boš bolj zavestna v svojem telesu. Izmed vseh mogočih orodij ki sem se jih posluževala, in bila sem zelooo radovedna, sem izluščila prakse, ki so bile zame največji doprinos in za katere imam dovoljenje, da jih delim s teboj. 

Verjamem, da je vsako novo izkustvo, ki si ga podariš, delček mozaika tvoje rasti.

Srečevale se bomo v Templju, kaj to pomeni?

Tempelj ni zgolj fizični prostor. Tempelj je zavestno ustvarjen prostor znotraj prostora in časa, ki nas drži v naši izkušnji potovanja vase.

Vsak teden se bomo srečale v isti zasedbi, v varnem okolju. Z našo namero bomo ustvarile zaupen prostor, kjer se bomo imele priložnost odpreti arhetipskim vsebinam, mitskemu, poetičnemu, prvinskemu, čutnemu in senzualnemu delu nas.

Za vas predhodno očistim prostor in  ustvarjam vzdušje s svečami, rožami, simboli in eteričnimi olji. Sedimo v krogu, na blazinah.

V Templju se ne ukvarjamo idejami in koncepti glede prepričanj o spiritualnosti, fokusirane smo na to,  kaj skupaj doživljamo tukaj in sedaj.

 

O meni

 

Večinoma me ljudje poznajo po tem, da telo oblačim. Kot oblikovalki mi telo resda predstavlja neke vrste platno, hkrati pa sem od nekdaj čutila, da moje poslanstvo ni zgolj oblačenje telesa. Povezano je s tem, kako se ženske v svojem telesu počutimo.

Polni me lepota, prižgane sveče, sončni zahodi, narava, morje, ples, eterična olja, bližina, senzualnost, svetost, zgodbe, kreativnost …

Sem predana raziskovalka ženskih arhetipov, kar sem leta vpletala v svoj kreativni proces ustvarjanja oblačil, sedaj pa ti želim svoje znanje predati v obliki vodenega potovanja v varnem zavetju ženskega kroga.

V krogu bomo potovale skozi proces, ki sem ga intuitivno zasnovala na podlagi lastnih izkušenj, izobraževanj in ženskih praks,  ki sem se jim posvečala zadnja leta. V tem trenutku se urim pri Elayne Kalili Daughty, ki me uči držanja prostora Templja.

6 tedenskih srečanj v zaprti skupini

 

Pričetek:  19. April 2023

Vrata za prijave se zaprejo 17. aprila ali do polne zasedenosti skupine (na voljo je največ 7 mest)

Kdaj?

Vsako sredo od 18:30 do  21:30 ure

 

Lokacija:

Witches Sisterhood Tempelj v Tobačni (Tržaška 2, Ljubljana)

 

Kakšna je investicija?

189 eur  

 

Prijave:

[email protected]

+386 40 136 131

Kontaktiraj me in z veseljem ti bom odgovorila  na morebitna vprašanja ali dileme.