Utopia

Za sodobne bojevnice

Kolekcija Utopia je nastajala v nenavadnem času, se sproti trmasto prilagajala, zorela in se pretapljala v nove rešitve. A ne glede na razmere, ki so spremljale razvoj in nastanek kolekcije, bi slednja lahko nastala v kateremkoli času in bi bila za današnjo žensko enako aktualna.

Ženske namreč znajo biti sodobne bojevnice, se prilagoditi, sofisticirano obnašati in včasih tudi pozabiti na srce. Kot uspešne poslovne ženske so tako zavzele zunanji svet, medtem ko nas kolekcija Utopia spominja na magični vrt, ki ga prav tako skrivajo v sebi. Tam potujejo s tokom, tam je vedno vse prav, pa četudi se na prvi pogled zdi narobe.

Tam gojijo skrivno neo hipi revolucijo, si narišejo pege, poslušajo nasvete dreves, se zaljubljajo v življenje in se brez slabe vesti odenejo v roza, v cvetlice, ker cvetijo tudi navznoter, nato pa se z babičino pleteno košaro v roki odpravijo raziskat neznano.

Prevladujejo naravni materiali

Barve v novi kolekciji Janje Videc se gibljejo od beline novih začetkov, se vmes srečajo s pastelno roza in olivno zeleno, z rožami in ognjeno rdečo, barvna lestvica pa se sklene z mistično črnino.

Tudi v kolekciji Utopia prevladujejo naravni materiali, bombaži, tencel in viskoza, zelo velik poudarek je tudi na pliseju. Silhuete so mehke in padajoče, zračne in poletno lahkotne, narejene za uživanje v lastnem telesu. 

Zato jih lahko čez dan nosimo prosto padajoče, s supergami ali natikači, urbano in nonšalantno, zvečer pa prepasana v pasu, z rdečo šminko in z visokimi petami, lahko pa tudi obratno, morda čisto po svoje.