Slow fashion pristop

Za vsako kolekcijo ki jo ustvarim, stoji zgodba, izpeljana iz večletnega poglobljenega raziskovanja ženskih arhetipskih likov. V ospredju je še zlasti arhetip čarovnice in s tem povezane poganske tradicije naših prednikov.

Poudarek je na materialih, na zgodbi, na »body positivity« odnosu do telesa, na tem, kje in kako oblačila nastajajo in kakšne občutke vzbujajo v nas.

Blizu mi je Slow fashion pristop, ki predstavlja nasprotje hitri modi, torej razosebljeni masovni produkciji, ki smo je vsi že po malem siti. Verjamem, da si vsi želimo oblačila in na splošno predmete, ki so izdelani z dušo. Želimo si človeških odnosov, več vsebine, pa tudi kakovostnejšo izdelavo in materiale. Nikakor ni vseeno, kako se bomo počutili v svojih oblačilih in kaj bomo z njimi sporočali.

Oblačila,
ki opolnomočijo

Gre za manjše serije oblačil, ki so izdelane premišljeno, lokalno, s kakovostnimi materiali in s skrbjo za okolje in vse vpletene. Celoten proces je bolj intimen, tudi v odnosu do strank.

Bistvenega pomena zame je, da sem na osebni ravni povezana tako svojimi strankami, kot tudi z vsemi proizvajalci, s katerimi sodelujem.

Vsi moji izdelki so izdelani pri nas, v šiviljskih obratih, ki vsem zaposlenim omogočajo dostojno življenje. Ohranjam neke vrste butičnost, kar pomeni, da so oblačila izdelana v manjših serijah in po naročilu, skladno s povpraševanjem, brez velikih zalog ali odpadkov.

Verjamem, da nas oblačila lahko opolnomočijo. Svoje stranke želim spodbuditi, da so pozorne na občutke, ki nam jih daje določeno oblačilo, kako se počutijo ko ga nosijo, ali podpira to kar smo, kako še ob nošenju počuti naše telo in ali nas maksimalno podpira.

Ozaveščenost, trajnost in lokalna izdelava

Moje stranke so v osnovi ženske, ki jih izražanje prek oblačil opolnomoči, ki so rade unikatne in ki cenijo celoten paket, od kakovostnih materialov, dobre izdelave, sofisticiranih detajlov, zgodbe do osebnega pristopa. Vse to jim omogoča, da se v svojih oblačilih dobro počutijo in da s tem, ko si privoščijo takšen kos, naredijo nekaj zase, v smislu, da jih bo oblačilo maksimalno podprlo. Leta pri tem ne igrajo posebne vloge, bolj pomembno je, da oseba začuti mojo zgodbo in se z njo poveže.

Pomembno se mi zdi, da se oblačilo približa neki klasični estetiki, ki bo aktualna še veliko let, hkrati pa ima unikaten pečat, ki ga dela drugačnega. Ali ni najbolj trajnostno, da je oblačilo tako krasno oblikovano in izdelano, da ga mama preda celo svoji hčerki?